Start Glavna jela Supe i čorbe Seoska čorba

Seoska čorba

seoska corba

Sastojci:
– 500 g krompira
– 500 g paradajza
– 3 crvene paprike roge
– 2 kašike brašna
– 1 glavica luka
– 2 l juneće supe
– 2 dl kiselog mleka
– so
– 1/2 veze peršuna
– biber
– mešavina začina
– ulje

Priprema
1. Krompir oguliti i iseći na krupnije kocke, papriku i paradajz očistiti i takođe iseći na kocke.
2. Crni luk i peršun što sitnije iseckati.
3. U lonac sipati juneću supu,
dodati krompir, paradajz i papriku i kuvati dok povrće neomekša.
4. Posebno na ulju propržiti crni luk da porumeni. Dodati brašno i kratko propržiti.
5. U ključalu čorbu sipati zapršku od brašna i luka, dodati peršun i začine po ukusu, pa kuvati još 15 minuta.
6. Skloniti sa ringle, a zatim povrće u čorbi grubo izgnječiti. U gotovu čorbu dodati kiselo mleko.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!