Start Predjela Slana pogača

Slana pogača

 

Priprema:Clipboard08
1. U mlako mleko sipati po kašiku šećera i brašna, staviti kvasac i sačekati da nadođe.
2. U činiju za mešenje sipati deo brašna (oko 250 g), dodati so, šećer, ulje i nadošao kvasac, pa varjačom dobro umesiti.
3. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i vode, umesiti testo i ostaviti sat vremena da kisne.
4. Testo podeliti na 4 jufke, pa svaku razviti u obliku pravougaonika. Tri jufke premazati margarinom, a četvrtu ostaviti nenamazanu.
5. Na prvu namazanu jufku rasporediti prašku šunku, preklopiti je drugom jufkom, pa izmrviti sir, na treću rasporediti sitno iseckanu slaninu. Prekriti ih nenamazanom jufkom i sve malo razviti oklagijom.
6. Pogaču iseći na kvadrate, svaki uviti, pa ređati jedan do drugog u podmazan, okrugao pleh, a zatim je ostaviti da se odmara dvadesetak minuta. Pogaču premazati umućenim jajetom, sredinu posuti lanenim semenom, a ostatak susamom. Peći na 200 ºC oko 30 min, dok ne porumeni.

Recept Maje Černjev iz Pančeva
Recept Maje Černjev iz
Pančeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!