Start Predjela Slane šubare

Slane šubare

 Clipboard04

PRIPREMA:
1. Peršun, prašku šunku i pečenicu sitno iseckati, šargarepu izrendati, a jaja umutiti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, ulje, šargarepu, peršun i so.
3. Pripremljenu smesu uliti u podmazan pleh i peći na 200 ºC 20 min.
4. Kada se kora prohladi, modlom izvaditi 24 kruga.
5. Napraviti fil: sjediniti krem sir, prašku šunku, pečenicu i izrendano jaje.
6. Po dva kruga spajati filom.
7. Svaku šubaru premazati pavlakom sa strane, a zatim uvaljati u rendani kačkavalj. Odozgo naneti kašičicu majoneza i posuti izrendanim jajetom.

Recept Maje Černjev iz Pančeva
Recept Maje
Černjev iz Pančeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!