Start Zanimljivosti Slatko osveženje: Dodajte sladoledu i druge namirnice!

Slatko osveženje: Dodajte sladoledu i druge namirnice!

sladoled flickr

Omiljeni letnji desert, sladoled, volimo svi. Delimo se samo na ukuse koji nam više prijaju. Ukoliko volite da pravite domaći sladoled, slobodno ga kombinujte sa voćem, ostacima od kolača, čokoladom, biskvitima i poslužite ukućanima kao pravi desert koji rashlađuje.

Bilo koje voće možete naseckati u pripremljenu smesu za sladoled. Ne morate uvek mešati iste ukuse. U sladoled od vanile stavite kivi, u šumsko voće naseckajte narandže, a u sladoled čokolade stavite jabuke. Probajte i varijantu u kojoj voće nije smrznuto sa sladoledom, pa nekoliko kugli stavite na već pripremljenu voćnu salatu.

Uz sladoled odlično ide šlag ili otopljena čokolada. U bolje snabdevenim prodavnicama pronađite i sirupe sa ukusom nekog voća. A odgore izlomite keks ili neki drugi biskvit.

Mlečni sladoledi odlično se slažu sa izlomljenim kikirikijem, bademom, orasima ili mlevenim keksom. U sladoled možete da stavite i sveže biljke, na primer mentu, pa da smesu izlijete u kalupe za led.

Za osećaj kao u poslastičarnici, kupite kornete, a možete i sami da napravite biskvit kore koje ćete urolati i napuniti sladoledom. Palačinke sa sladoledom sigurno niko neće odbiti.

Da vas rerna dodatno ne greje, napravite sladoled tortu. Umesto kore poređajte keks ili piškote.

Autor: Life Content

Foto: Flickr

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!