Start Predjela Pite Slojevita pita

Slojevita pita

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 450 g brašna
– 2 dl mleka
– 1 dl ulja
– 1 svež kvasac
– 1 kašičica šećera
– 100 g putera
– 150 g trapista
– 150 g mariniranih šampinjona
– 150 g kečapa
– 200 g praške šunke

Priprema:
1. Prašku šunku iseći na kockice, trapist izrendati na krupno rende, a marinirane šampinjone iseći na listove.
2. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, šećer i 1 kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, prašku šunku i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo podeliti na osam jufki te svaku istanjiti pomoću oklagije na debljinu od tri milimetra.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i dno prekriti jednom korom. Premazati sa malo kečapa, posuti trapistom, mariniranim šampinjonima i poprskati otopljenim puterom. Prekriti drugom korom, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Poslednju koru samo poprskati otopljenim puterom. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!