Start Predjela Sendviči Punjene kifle

Punjene kifle

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 8 manjih puter kifli
– 1 manja glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 250 g šampinjona
– 2 kašike brašna
– 40 g putera
– 3 dl mleka
– 200 g praške šunke
– 200 g kačkavalja
– 1 crvena paprika babura
– bosiljak, so

Priprema
1. Crni luk, prašku šunku i crvenu papriku iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Šampinjone iseći na listove, kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati crni i beli luk, pa kratko propržiti.
4. Potom dodati crvenu papriku i pržiti je dok ne omekša. Na kraju dodati šampinjone i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti mleko i brašno, te postepeno dolivati u smesu od dinstanog povrća uz neprestano mešanje dok se umak ne zgusne.
6. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak, kačkavalj i začine po ukusu, pa promešati da bi se sir rastopio.
7. Puter kifle zarezati, a potom unutrašnjost izvaditi i napuniti pripremljenim filom.
8. Nakon toga kifle poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180ºC 10 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!