Start Zanimljivosti Smršajte i osećajte se fantastično uz pomoć ovih jesenjih namirnica

Smršajte i osećajte se fantastično uz pomoć ovih jesenjih namirnica

Pre neki dan je i zvanično počela jesen, a sa njom nam stiže i mnogo zdravih namirnica. Završena je sezona lubenica, malina, kupina i breskvi, i prvo što nam pada na pamet kada pomislimo na početak oktobra su jabuke i bundeve.

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Upravo one, ali i mnoge drugi prirodni proizvodi, pomoći će vam da i u kišnim i tmurnim jesenjim danima jedete zdravu ali veoma ukusnu hranu. Bilo da kuvate kompot, pravite pitu ili ih jedete sveže, ovih 13 jesenjih namirnica će vam pomoći u gubitku kilograma, a da pritom ne osetite glad.

Pročitajte i… Zašto su dijete koje uključuju meso manje delotvorne od vegetarijanskih

One su s pravom na prvom mestu jesenje ishrane. Ima ih toliko različitih sorti, ali sve su veoma bogate vlaknima i izuzetno hrahljive. Mogu se koristiti za skoro sve – od napitaka do glavnog jela. Sa malo kalorija, a bogate vitaminima i mineralima, jabuke regulišu nivo šećera u krvi i smanjuju glad i želju za nezdravim slatkišima. Takođe, zbog svog niskog sadržaja soli sprečavaju taloženje vode u organizmu. Kako i sama poslovica kaže – jedna jabuka na dan, lekar vam nije potreban!

Kako vam koja jesenja namirnica može pomoći u tome da se oslobodite viška kilograma pročitajte OVDE.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!