Start Deserti Ostalo Šnenokle – nestvarno paperjast kremasti desert

Šnenokle – nestvarno paperjast kremasti desert

Šnenokle
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 l mleka
4 jajeta
6 kašika šećera
2 vanil-šećera
2 pune kašike brašna
50 g badema
50 g čokolade

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Mleko sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. Potom sniziti temperaturu pa kašikom vaditi umućena belanca i kuvati na mleku.
3. Knedle od belanaca kratko kuvati 1-2 minuta s jedne strane pa ih pažljivo okrenuti i kuvati još toliko. Vaditi rešetkastom kašikom i spuštati u pripremljene posude ili veće čaše.
4. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, vanil-šećerom i brašnom. U pripremljenu smesu dodati za kutlaču kuvanog mleka i dobro promešati.
5. Umućenu smesu dodati u šerpu i na umerenoj temperaturi, uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusne.
6. Pripremljeni fil preliti preko belanaca pa sačekati da se dobro ohladi i čuvati u frižideru do služenja.
7. Bogato posuti rendanom čokoladom i seckanim bademima pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!