Start Predjela Sosovi i umaci Sos holandez i par reči o sosovima

Sos holandez i par reči o sosovima

Priprema holandez sosa
Foto: Stockfood
  • 10 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

100 g maslaca
4 žumanceta
1 kašika belog vina
300 ml supe
muskatni orah
½ limuna (sok)
1 kašičica pavlake
so

Priprema:

1. Maslac rastopiti na pari, u odgovarajućoj posudi.
2. Dodati žumanca pomešana sa belim vinom i promešati, pa uz postepeno dodavanje supe neprestano mešati dok se ne dobije gusta masa.
3. Skloniti sa vatre, začiniti po ukusu i promešati.
4. Pripremljen sos sipati u sosijeru i poslužiti ili odmah preliti povrće i meso.

Savet: Ukoliko se u pripremljen holandez doda malo naribane pomorandžine kore dobija se čuveni malteški sos.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!