Start Kako napraviti Kako napraviti: Sos od višanja

Kako napraviti: Sos od višanja

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 400 g višanja
– 2 dl soka od višanja
– 1/2 kašičice cimeta
– 2 kašike šećera
– rendana kora od jednog limuna
– 1 dl milerama
– 3 kašike gustina
– 1 kašika putera
– so

Priprema
1. Višnje očistiti od koštica.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje, puter, sok od višanja, šećer, malo soli po ukusu, cimet i rendanu koru limuna.
3. Sipati malo vode i kuvati 10 min. dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Dodati hladnu zapršku (gustin razmućen sa malo vode), pa kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. U gotov sos umešati mileram.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!