Start Glavna jela Spratasta kljukuša

Spratasta kljukuša

krklusa
Priprema:
1. Pomešati polovinu brašna sa kašikom soli i praškom za pecivo. Dodati jaje, te dosipati vode po potrebi i preostalo brašno dok se ne dobije smesa gustine kao za palačinke (ni gusto ni retko).
2. Rernu dobro zagrejati, a tepsiju podmazati pa i nju nakratko zagrejati. Izvaditi tepsiju iz rerne i nasuti u nju jedan tanji sloj smese.
3. Kada se malo zapeče, namastiti testo, izliti drugi sloj smese i tako redom, dok se sve ne potroši.
4. Beli luk sitno naseći i prodinstati, pa dodati začinjena krilca. Još malo krčkati na laganoj vatri.
5. Gotova krilca presuti preko poslednjeg sloja testa i zapeći u rerni.
6. Servirati uz kiselo mleko i sezonsku salatu.

Recept Samire Salkić iz Pećigrada kod Cazina
Recept Samire Salkić iz Pećigrada kod Cazina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!