Start Predjela Svečana proja

Svečana proja

proja
Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kolutove, šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao a zatim dodati šampinjone i dinstati ih u sopstvenom soku da tečnost ispari.
3. Posebno umutiti jaja, mleko i ulje pa dodati mešavinu praška za pecivo, belog i kukuruznog brašna. Dobro izmešati kako ne bi ostale grudvice. Potom dodati sitni sir, mileram i soli po
ukusu pa opet promešati.
4. Na kraju dodati dinstani praziluk i pečurke, te polakopromešati varjačom.
5. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom a zatim sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok proja ne porumeni.

Recept Ivone Božović iz Bečeja
Recept Ivone Božović iz Bečeja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!