Start Preporučujemo Svetski dan hleba – Lesaffre srce od hleba za decu u Zvečanskoj

Svetski dan hleba – Lesaffre srce od hleba za decu u Zvečanskoj

Povodom obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanije Lesaffre i DonDon obradovale su svežim pecivom mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i tom prilikom ovoj ustanovi uručili nesvakidašnji hleb u obliku srca.
Ovaj specijalni poklon pripremili su, uz pomoć profesionalnih pekara, mališani nižih razreda beogradskih osnovnih škola, u okviru edukativne radionice Deca mese za decu održane u Lesaffre pekarskom centru. Mali pekari su tokom radionice bili odlični u savlađivanju veštine pravljenja hleba. Uz priču o tome koliko je važno činiti dobra dela, saznali su mnogo zanimljivosti o hlebu, njegovom postanku i putu kroz vreme.
Cilj ove radionice bio je da mališani saznaju više o tome kako se priprema ova, prva ljudskom rukom pravljena namirnica, kao i da nauče važnu lekciju iz humanosti, pomažući svojim drugarima. U svetu se ove godine Svetski dan hrane i hleba obeležava sa fokusom na bacanju hrane, pa je ovo prilika da ukažemo na taj problem i u Srbiji, gde se nezvanično svake godine baci 250.000 tona hrane. – izjavila je ovim povodom Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.
Već treću godinu uoči Svetskog dana hleba koji se obeležava širom sveta, u saradnji sa našim najvećim partnerom, doniramo pecivo mališanima iz domova i centara za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije. Ove godine kroz akciju Deca mese za decu uključili smo i naše mališane u želji da im približimo način pripreme jedne od najvažnijih namirnica. Naši mali majstori pokazali su veliko umeće i kreativnost, ali i ogromnu želju da učestvuju u akciji pripremanja donacije za svoje drugare iz Centra za zaštitu dece u Zvečanskoj – izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!