Start Zanimljivosti Sveži sokovi štite od stresa

Sveži sokovi štite od stresa

svjezi-sokovi-losi-za-neke-bolesti-pomoc-jednima-steta-drugima

Kada ste napeti potreban vam je vitamin B. Nadoknadićete ga sokom od kelja i brokolija

Ako ste svakodnevno pod stresom, verovatno osećate hroničan umor i neraspoloženje, što u težim slučajevima može da bude i uvod u depresiju. Da biste podstakli lučenje serotonina, hormona sreće i zadovoljstva, prizovite u pomoć voće i povrće. Najvažnije je da napitak popijete lagano i dok sedite.

Kada ste napeti potreban vam je vitamin B. Nadoknadićete ga sokom od kelja i brokolija, a energiju možete da vratite uz pomoć napitka koji se pravi od 150 g ananasa, 50 g jogurta i malo cimeta. Hranljive materije iz ananasa poboljšaće raspoloženje, a jogurt će, zbog dobrih bakterija, regulisati rad želuca i creva.

I pojedini minerali, poput cinka i kalijuma, stradaju usled stresa, pa je važno da pijete što više sokova od peršuna, đumbira, spanaća, blitve, kao i šargarepe. Vitamin C, koji čuva organizam od bolesti, nadomestićete pijući svakoga jutra svež sok od jabuke i pomorandže. Raspoloženje će poboljšati i eterično ulje pomorandže. Dovoljno je da nekoliko kapi esencijalnih ulja po izboru nakapate na vatu i duboko udišete osvežavajući miris.

Protiv stresa se preporučuje i zeleni čaj, dnevno 2 do 3 šolje će opustiti nervni sistem, a zahvaljujući bogatom sadržaju katehina, važan je eliksir mladosti i zdravlja.

Izvor: novosti.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!