Start Deserti Torte Tamarina torta

Tamarina torta

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Za koru:
10 belanaca
300 g šećera
1 kašika soka od limuna

Za fil I:
1 kg višanja iz kompota
200 g šećera
2 pudinga od vanile

Za fil II:
5 dl mleka
10 žumanaca
150 g šećera
2 vanil-šećera
5 kašika gustina
250 g putera

Za fil III:
4 kašike šećera
150 g čokolade za kuvanje
100 g putera
4 kašike mleka
1 jaje

Za dekoraciju:
2 šlaga

Priprema:

Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme dok se šećer ne otopi. Pred kraj dodati sok od limuna i umutiti mikserom.
2. Veći pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC 90 minuta.

Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje i šećer, te kuvati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti prašak za puding od vanile sa 5 dl vode i dodati u ključalu smesu. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve vreme dok se ne zgusne.

Fil II:
1. U većoj posudi umutiti mleko, žumanca, šećer, vanil-šećer i gustin. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve vreme dok se ne zgusne.
2. U ohlađen fil dodati puter i umutiti mikserom.

Fil III:
1. U manjoj posudi sjediniti šećer, izlomljenu čokoladu, puter i mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve vreme dok se ne dobije kremasta masa.
2. Ostaviti da se prohladi, potom dodati jaje i dobro umutiti.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati filom I, zatim naneti fil II i na kraju premazati filom III.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te njim dekorisati tortu po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!