Start Glavna jela Supe i čorbe Čorba sa kobasicama

Čorba sa kobasicama

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
Sastojci:
2 polutrajne ljute kobasice
1 veća glavica crnog luka
1/2 praziluka
60 g pančete
2 šargarepe
1 kriška celera
1 kašika seckanog lista celera
2 veća krompira
2 čena belog luka
so
biber
ulje
1 kašika slatke mlevene paprike
2 kašike brašna

Priprema:
1. Polutrajnu kobasicu iseći na kolutove, a crni luk, celer, praziluk i pančetu na kockice.
2. Šargarepu oguliti i iseckati na kolutove, a krompir na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti pančetu da zamiriše, a potom dodati praziluk, crni i beli luk. Kratko pržiti na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.
4. Potom dodati šargarepu i celer pa sve zajedno pržiti još 3 min. Zatim sipati 1,5 l vode i ostaviti da proključa.
5. Nakon toga dodati krompir, mlevenu papriku i začine.
6. Kad povrće omekša, dodati polutrajnu kobasicu, mešavinu brašna sa malo vode i listove celera pa kuvati dok se ne dobije željena gustina.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!