Start Glavna jela Teleći ramstek sa slatkom pavlakom

Teleći ramstek sa slatkom pavlakom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
ramstek
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati viski sa medom i soja sosom, pa dodati beli luk, peršun i sušenu žalfiju. Dobro izmešati.
2. Pripremljenom smesom premazati meso sa obe strane i ostaviti ga da odstoji u frižideru oko 2 sata.
3. Nakon toga meso kratko ispržiti na otopljenom puteru.
4. Poređati ga u vatrostalnu posudu, poklopiti i peći u rerni na 180 °C.
5. Slatku pavlaku prokuvati, pa preliti meso nakon pola sata i peci još 10-15 minuta.
6. Gotov ramstek služiti uz grilovane tikvice i pečene krompiriće.

Recept Jagode Ivkov iz Zrenjanina
Recept Jagode Ivkov iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!