Start Preporučujemo Tijana Dapčević: Ništa nisam postigla dok nisam počela da vežbam

Tijana Dapčević: Ništa nisam postigla dok nisam počela da vežbam

„Nađe se u mom tanjiru i hamburger i parče pice, ali onda sledećih deset dana pazim na ishranu“
„Nađe se u mom tanjiru i hamburger i parče pice, ali onda sledećih deset dana pazim na ishranu“

Kilogrami nakon porođaja
Danas imam 35 kilograma manje nego pre šest godina. Olakšavajuća okolnost jeste to što sam visoka 178,5 cm, pa kilogrami mogu nekako da se rasporede, ali kad se pređe granica – ne možete ih učinite nevidljivim.
Ja sam je prešla u trudnoći, a posle porođaja bukvalno nisam ličila na sebe. Kad mi je postalo jasno da tako dalje ne ide, počela sam da primenjujem režim ishrane Saše Plećevića, što u modifikovanoj formi i danas upražnjavam.
Kasnije sam se konsultovala i s mojim trenerom Vladom, koji radi u Kolonijalu.

Skrivene kalorije
Nije teško pretpostaviti da je to podrazumevalo odricanje od slatkiša i ugljenih hidrata, s tim što je zabluda da oni vrebaju samo iz hleba. Ima ih i u pojedinim vrstama povrća, kao što su grašak, pasulj, boranija, krompir…
Ne treba jesti ni šargarepu ni čeri paradajz, jer su puni šećera, a mlačne proizvode izbegavam u širokom luku. Dešava se jedino da pojedem malo kozjeg sira, i to uvek u kombinaciji s povrćem, a jednom nedeljno popijem čašu jogurta. Kad nabrajam šta sve nisam jela, mnogi verovatno pomisle ”od čega si živela”, ali izbor zaista nije mali: meso (izuzev jagnjetine i svinjetine), riba (isključivo bela, poput pastrmke, orade, brancina), pečurke, jaja, tofu sir, blitva, brokoli, zelena salata, krastavci, kupus, rotkvice…
Ipak, lagala bih kad bih tvrdila da nikada sebi ne dam oduška. Nađe se u mom tanjiru i hamburger i parče pice, ali onda sledećih deset dana pazim na ishranu. Ako mi se jede parče torte – uzeću ga, ali ne više puta tokom dana i ne svaki dan.
Duša to traži, a moraš i nju da nahraniš. No, umem i da odolim iskušenju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!