Start Deserti Torte Torta Napolitanka

Torta Napolitanka

desert6

  • 60 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

1,3 l mleka
400 g šlaga
15 kašika šećera
200 g mlevenih napolitanki od lešnika
200 g mlevenih napolitanki od čokolade
200 g mlevene Plazme
100 g pečenih, mlevenih lešnika
300 g višanja
200 ml slatke pavlake
4 kesice želatina

ISPROBAJTE I… Kolač od napolitanki i čokolade

Priprema:

1. Razmutiti želatin sa 2 dl vode. U odgovarajuću posudu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Potom skinuti sa ringle i umešati rastopljen želatin, te ostaviti da se masa ohladi.
2. Posebno umutiti šlag sa 3 dl hladnog mleka. U ohlađeno mleko dodati pripremljen šlag, pa mutiti mikserom dok se ne dobije kompaktna masa.
3. Pripremljenu masu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mlevenu Plazmu i lešnike pa pažljivo promešati. U drugi deo dodati mlevene napolitanke od lešnika, a u treći deo mlevene napolitanke od čokolade.
Finalni postupak
1. U okrugao kalup za tortu sipati fil s keksom i lešnicima, pa posuti dobro oceđenim višnjama.
2. Preko višanja naneti drugi fil s napolitankama od lešnika, pa opet posuti voćem.
3. Zatim, naneti treći fil sa čokoladnim napolitankama i staviti u frižider da se torta dobro ohladi i stegne.
4. Posebno umutiti slatku pavlaku pa premazati i ukrastiti ohlađenu tortu.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here