Start Glavna jela Testa Tortilje od karfiola

Tortilje od karfiola

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
3/4 glavice karfiola
2 velika jajeta
1/4 šolje usitnjenog peršuna
sok pola limete
so i biber po ukusu

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje.
2. Cvetove karfiola usitnite i zatim sameljite u blenderu.Trebalo bi da dobijete oko 2 šolje usitnjenog karfiola.
3. Karfiol stavite u činiju i zagrejte u mikrotalasnoj rerni 2 minuta, zatim izvadite, promešajte i ponovo zagrevajte 2 minuta. Karfiol zatim stavite u gustu gazu ili tanju krpu i iscedite višak tečnosti. S obzirom da je karfiol veoma topao, preporučujemo da nosite kuhinjske rukavice dok ovo radite.
4. U posudi srednje veličine umutite jaja, dodajte karfiol, peršun, sok limete, so i biber. Sve dobro promešajte. Oblikujte 6 tortljia i poređajte u pleh za pečenje.
5. Pecite tortilje 10 minuta, zatim ih izvadite iz rerne, okrenite i vratie u rernu da se peku još 5-7 minuta.
6. Zagrejte tiganj s nelepljivim dnom i u njemu blago propžite pečene tortilje (oko 1-2 minuta sa svake strane) dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!