Start Deserti Kolači Tri recepta za neodoljive čokoladne kolače

Tri recepta za neodoljive čokoladne kolače

Kolačići od čokoladnih flekica i brusnice

DH
DH

Sastojci:
– 330 g ovsenih pahuljica
– 110 g brašna
– 110 g integralnog brašna
– 1/2 kafene kašike praška za pecivo
– 1/2 kafene kašikice soli
– 1/2 kafene kašike muskatnog oraščića
– 115 g smeđeg šećera
– 50 g biljnog ulja
– 2 supene kašike meda
– 1 veće jaje
– 1 kafena kašika ekstrakta od vanile
– 50 g suvih brusnica
– 50 g čokoladnih flekica (čokoladni korn fleks).

Priprema
Zagrejte rernu na 180°C. Tepsiju premažite puterom ili margarinom ili stavite papir za pečenje. Pomešajte ovsene pahuljice, brašno, integralno brašno, prašak za pečenje, so i muškatni oraščić u jednu veliku činiju. U činiju srednje veličine pomešajte šećer, ulje, med, jaje i eksrakt od vanile i ovu mešavinu sjedinite sa suvim sastojcima. Testo će biti čvrsto i lepljivo. Sada u testo dodajte brusnicu i čokoladne flekice. Na pripremljenu tepsiju stavljajte kuglice testa izvađene kafenom kašikom. Prstima ili kašikicom lagano pritisnite. Pecite 15 minuta dok kolačići ne dobiju braon boju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!