Start Glavna jela Povrće Zapečena boranija s palentom

Zapečena boranija s palentom

DH
DH

Sastojci:
– 700 g boranije
– 2 glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 500 g junetine od buta
– 2 dl neutralne pavlake
– 2 jajeta
– juneće supe po potrebi
– 4 kašike palente
– mirođija, ulje
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice a šargarepu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati junetinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi povremeno dolivajući juneću supu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dinstanja, kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri (potrebno je da ostane vrlo malo tečnosti), dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti boraniju sa junetinom.
6. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko boranije i odozgo posuti palentom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!