Start Kuvamo sa U Mimi’s kingdom kuvamo sa Milkicom Crevar Sakač

U Mimi’s kingdom kuvamo sa Milkicom Crevar Sakač

Mimi's kingdom

Druga gošća našeg januarskog druženja u rubrici Kuvamo sa je zaposlena majka dva dečaka (petogodišnjaka i bebana od deset meseci), supruga jednog kuvara, po zanimanju doktor farmaceutskih nauka, asistent na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i autorka bloga Mimi’s kingdomMilkica Crevar Sakač.
Iako joj posao oduzima mnogo vremena, ipak uspeva da svoje slobodno vreme posveti porodici, bašti i kuhinji. Upravo iz ljubavi prema kuvanju, 2011. godine nastao je i njen blog Mimi’s kingdom, kada je bila na prvom porodiljskom odsustvu.
Čini mi se da oduvek volim da kuvam. Još sam u petom razredu osnovne škole sa bakom spremala ručak za mamu i tatu. Zajedno smo isprobavale recepte iz starog Vegetinog kuvara. Potreba da pokrenem blog je nastala kada mi je malo dosadilo bezlično objavljivanje recepata na jednom kulinarskom portalu. Želela sam nešto ličnije. Neko mesto gde ću moći da, pored recepata, pišem i o drugim stvarima koje me zanimaju – baštovanstvo na prvom mestu. Sem toga, od 2009. pratim neke divne blogove koje su mi u tom periodu bili veliki uzor (Palachinka, Cooks and bakes…) i jako sam želela da bar malo budem kao oni. Blog je u prethodnih pet godina dosta napredovao. Mnogo sam naučila i nadam se da se to vidi. Na njemu ne objavljujem sve recepte koje isprobam već samo one koji su se meni i mojoj porodici baš dopali. Za sada nema recepata sa mesom jer je moj suprug vegetarijanac, pa nemam naviku spremanja mesnih jela – kaže Milkica.
Još jedna zanimljivost jeste i to da naša gošća i njen suprug proizvode domaće pivo, pohvaljeno od mnogih pivara u regionu. Doduše, za sada je to samo amaterski i u okviru trenutnih mogućnosti iako postoji želja da to preraste u nešto više od hobija.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!