Start Predjela Slani zalogaji Ukus koji će vam razmaziti nepce – pohovani Camembert sir sa sosom...

Ukus koji će vam razmaziti nepce – pohovani Camembert sir sa sosom od brusnica

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

225 g Kamember sira
32 g brašna
125 g prezli
2 jajeta
60 ml mleka
so, biber
ulje za prženje
Sos
20 g putera
20 ml ulja
100 g iseckanih brusnica
150 ml crnog vina
2 kašike meda
½ kašičice ljute paprike
so, biber

Priprema:

Sir
1. Sir iseći na kriške debljine oko 2 cm.
2. Brašno pomešati sa začinima. Prezle usuti u širu a plitku posudu. Jaja umutiti pa dodati mleko i sve ponovo sjediniti.
3. Sir uvaljati u brašno sa svih strna, umočiti u jaja, blago ocediti pa uvaljati u prezle.
Sos
1. Na razgrejanom puteru sa malo ulja propržiti sitno seckane brusnice.
2. Dodati med i začine pa sipati vino i kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
3. Štapnim mikserom usitniti smesu pa vratiti na ringlu da provri. Poslužiti toplo.
Finalni postupak
1. Sir pržiti u ugrejanom ulju na umerenoj temperaturi, sa svih strana, dok ne dobije zlatnorumenu boju.
2. Izvaditi iz tiganja i ostaviti na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće.
3. Poslužiti toplo uz sos od brusnica.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!