Start Zanimljivosti Ukusna, a opasna: Ovo je najnezdravija hrana!

Ukusna, a opasna: Ovo je najnezdravija hrana!

Neke namirnice možda imaju zavodliv ukus, ali nikako nisu prijatelji našeg zdravlja. Zbog toga bi trebalo njihovo konzumiranje svesti na minimum ili ih potpuno izbaciti iz ishrane.

Pogledajte o kojoj hrani je reč.

Krofne

Krofne sa eurokremom zaista jesu jedna od najukusnijih stvari koje smo probali u životu, ali su potpuno nezdrave. Sadrže premnogo kalorija, masti i ugljenih hidrata. Još ako jedete kupovne krofne, zaboravljate na dodatne konzervanse, koje sadrže zbog produženog trajanja.

Žitarice sa šećerom

Želite siguran način da uništite svoje telo i spolja i iznutra? Onda vam trebaju žitarice sa visokim procentom šećera. Sadrže šećere i gluten, koji izazivaju česta zapaljenja. Ukoliko nastavite da ih jedete, upropastićete izgled vaše kože, a nije isključeno da ćete dobiti i upalu sluznice želuca.

Čips

Čips je uglavnom pržen u trans mastima, koje mogu da povećaju nivo holesterola i rizik od bolesti srca. Korišćenje trans masti u proizvodnji hrane pomaže namirnicama da duže traju i da ostanu sveže duži period, a da pri tom stvaraju osećaj manje masne namirnice.

Pomfrit

Kao i čips, i pomfrit je često pržen u ulju i trans mastima. Sadrže veliki glikemijski indeks koji povećava nivo insulina, koji je podjednako loš za zdravlje, a i za vaš obim struka. Pomfrit, zajedno sa čipsom, sadrži akrilamid, poznatu kancerogenu supstanu, koja se formira kada je hrana pečena ili pržena na visokim temperaturama.

Hamburgeri

U hamburgerima, koji se prodaju u kioscima brze hrane, samo 2 do 14 procenta je sadržaj pravog mesa. Ostatak burgera se sastoji od vode, kostiju, hrskavice i drugih sadržaja. Oni takođe sadrže visok nivo zasićenih ili trans masti.

Kokice iz mikrotalasne

Kokice iz mikrotalasne sadrže kancerogene supstance. Hemikalije koje se dodaju kokicama, pa čak se nalaze i u samoj kesici, povezane su sa bolestima štitaste žlezde.

Margarin

Margarin se prodaje navodno bez holesterola, kao zdrava alternativa puteru, ali je krajni izvor masti, što zapravo podiže nivo holesterola i oštećuje zidove krvnih sudova.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!