Start Preporučujemo Vesna Dedić: Na mom stolu nema hrane

Vesna Dedić: Na mom stolu nema hrane

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

26 suvišnih kilograma
Ne spadam među ljude koji smatraju da ”žena nikad nije dovoljno mršava”. Za mene su oscilacije u težini, od dva do tri kilograma, bile uobičajene, što je zavisilo od ritma života.
Radim od srednje škole, pa sam se gojila dok sam sate provodila za pisaćom mažinom, ne vodeći računa o redovnoj ishrani. Tokom trudnoće sam se toliko ugojila da sam bila svesna da ne ličim na sebe – dobila sam 26 kilograma.
Napravila sam grešku posle porođaja, pa umesto da se odmah angažujem oko skidanja viška kilograma, sve svoje vreme i pažnju posvetila sam detetu, a kilogramima sam se pozabavila tek posle Lenkinog prvog rođendana.
Mršavila sam na razne načine, pomoću meso-salata dijete, kupus dijete, pilotske, one po krvnim grupama, pomoću brojanja kalorija… Skidala sam i po osam kilograma, ali nisam promenila osnovnu stvar, a to je način života i suštinski režim ishrane.

Neprijatelj broj 1
Kilažu sam dovela u red kada sam iz svakodnevne ishrane izbacila sve namirnice od kojih sam se pouzdano gojila, a to su belo brašno, jaki sirevi, kombinacije ugljenih hidrata i proteina. Upoznala sam svoje telo i sama sebi propisala način ishrane koji zadovoljava moj hedonizam te potrebu da budem zdrava i samoj sebi lepa.
To znači da sebe ponekad častim ručkom ili večerom za koje znam da će mi nabaciti kilogram-dva, ali zato se narednih sedam dana, pa čak i sledeće dve nedelje, hranim voćem, povrćem i manjim količinama mesa. Prođe i po nekoliko meseci da ne okusim hleb s kvascem, koji je moj neprijatelj broj 1.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!