Start Zanimljivosti Vikend dijeta: Lako do vitke linije

Vikend dijeta: Lako do vitke linije

vikend dijeta

Ako vam je teško da organizujete uravnoteženu ishranu tokom nedelje, a uz to “muku mučite” samo sa nekoliko kilograma viška, za vas je najbolji izbor vikend dijeta. U danima kada ste više kod kuće i imate vremena da povedete računa o tome šta jedete, redukovana ishrana će vam omogućiti da skinete dva do tri kilograma.

Ipak, kako je ovaj način ishrane stresan za organizam, preporučuje se da ga isprobaju samo zdrave osobe, i to nikad duže od dva dana. Zato je ova dijeta idealna za “ravnanje stomaka” pred odmor, ili u periodima posle slavlja kada želite da se rešite negativnih posledica preterivanja sa prazničnom trpezom.

Efekat ove dijete možete pojačati tako što ćete i tokom nedelje voditi računa o tome šta se nalazi na vašem jelovniku – jedite četiri ili pet manjih obroka, uz glavne obroke koji se pretežno sastoje od mesa/ribe i povrća, i voćne užine. Izbegavajte da jedete ugljene hidrate uveče, i neka vam poslednji obrok bude najmanje tri sata pred spavanje.

Mišljenje nutricionista

Nutricionisti kažu da je ovo dobar način za eliminaciju otrova iz organizma. Ako se pridržavate pravila, nema nikakvih rizika po vaše zdravlje. Ali, vaša ishrana nikako ne bi trebala da se duže vreme bazira na ovom principu, zbog svih nedostataka ove brze dijete.

Izvor: Novosti
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!