Start Zanimljivosti Vitka linija bez gladovanja: Dijeta sa magičnim supama

Vitka linija bez gladovanja: Dijeta sa magičnim supama

ThinkstockPhotos-166594325 Ovu dijetu koja se zove i “Dijeta sa magičnim supama” osmislile su Nicole Pisani i Kate Adams koje su izdale i knjigu u kojoj su opisani svi detalji dijete. Moramo priznati da smo nakon dijete sa supom od kupusa poprilično sumnjičavi, ali isplati se probati.

Glavne odrednice dijete

Kate i Nicole kažu da su ovom dijetom htele dokazati kako gubitak kilograma može biti poprilično jednostavan ukoliko se dobro osmisli. S druge strane dijeta nikako ne mora biti znak loše i bezukusne hrane, sasvim je moguće jesti ukusnu i finu hranu, a opet gubiti kilograme.

Poenta ove dijete je da sedam dana za sve glavne obroke jedete domaće supe koje ste sami kuvali, a dobra strana je što zaista imate mnogo opcija, od krem supa, bistrih supica, povrtnih ili mesnih. Pokušajte tih sedam dana iz ishrane da izbacite sve industrijski prerađene namirnice, rafinisane šećere, nezdrave grickalice i slatkiše. Smanjite i upotrebu ugljenih hidrata, ali to nikako ne znači da u supicu ne smete dodati domaće rezance.

Proteine možete dodati tako što ćete u supu staviti malo pilećeg mesa, feta sira ili na kraju krajeva pasulja.

Jedina negativna strana ove dijete jeste to će vam biti potrebno pomno planiranje obroka posebno ako ne želite da ceo dan jedete isto jelo.

Čak i veliki tanjir supe ne sadrži više od 300 kalorija što je zaista sjajno jer će vas zasititi i obezbediti vam sve potrebne nutrijente, a malo testenine daće vam i neophodnu energiju za taj dan. Supe možete nositi i na posao u termos boci, a možete ih spremiti u napred i zamrznuti po porcijama.

Izvor: Lifepressmagazine.com
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!