Start Predjela Peciva Zaboravićete na druge grickalice kada probate ove prutiće sa pivom

Zaboravićete na druge grickalice kada probate ove prutiće sa pivom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastav:

150 ml piva
20 g svežeg kvasca
½ kašikice šećera
1 kašikica soli
400 g brašna
120 g masti
50 ml ulja
1 jaje
120 g kačkavalja
susam

Priprema:

1. U pivo (sobne temperature) dodati kvasac i šećer, dobro promašti i poklopiti da zapeni.
2. Brašno prosejati, dodati so, mast, ulje i pripremljen kvasac pa dobro umesiti testo.
3. Odmah rastanjiti testo na debljinu oko 0,5 cm i premazati prethodno umućenim jajetom, posuti rendanim kačkavaljem, susamom i iseći na prutiće.
4. U pleh obložen papirom za pečenje premestiti prutiće i ostaviti da odstoje 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme ugrejati rernu na 200º C.
5. Prutiće peći sve dok ne dobiju zlatnu boju tj. oko 20 minuta.
6. Poslužiti ih hladne.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!