Start Glavna jela Zapečena boranija

Zapečena boranija

Clipboard15

Priprema:
1. Crni i beli luk sitno naseckati, a šargarepu narendati.
2. Na ulju prodinstati crni luk, pa dodati isečenu boraniju i rendanu šargarepu. U varivo ubaciti kocku za supu i dodati 1 dl vode.
3. Dinstati boraniju, te dodati beli luk, so, biber i mešavinu začina, po ukusu.
4. U kuvano jelo dodati kiselo mleko, pa ga preručiti u vatrostalnu posudu.
5. Umutiti pavlaku i jaje, mešavinu preliti preko boranije, a odozgo poređati šnite tanko isečene slanine.
6. Boraniju peći u rerni oko petnaestak minuta.
7. Služiti uz kiselo mleko.

Recept Jasmine Štrake iz Beograda
Recept Jasmine Štrake
iz Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!