Start Predjela Zapečena pasta

Zapečena pasta

pasta
Priprema:
1. Luk sitno iseckati i propržiti na vrlo malo ulja, a zatim dodati seckanu slaninu. Kad slanina postane hrskava, dodati šampinjone iseckane na tanke listiće.
2. Sve zajedno izdinstati te skloniti sa strane i ostaviti da se ohladi.
3. Za to vreme umutiti jaja sa pavlakom, umešati majonez i dodati jogurt, a potom izmešati da se dobije homogena smesa.
4. U pripremljenu smesu od jaja dodati pileća prsa isečena na krupnije komade i ohlađene pečurke sa slaninom i lukom pa dobro izmešati.
5. Testeninu skuvati u ključaloj vodi sa malo soli i ulja te je ocediti i ohladiti.
6. Zatim u testeninu dodati pripremljen fil, posoliti i pobiberiti po ukusu padodati malo sušenog bosiljka.
7. Sve lepo promešati i uliti u podmazanu vatrostalnu posudu.
8. Odgore se po želji može posuti susamom ili rendanim kačkavaljem.
9. Peći u zagrejanoj rerni na 250 °C oko 20 minuta.

Recept Milice Arsenović iz Kruševca
Recept Milice Arsenović iz Kruševca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!