Start Glavna jela Zapečeni kuskus s mlevenim mesom

Zapečeni kuskus s mlevenim mesom

Foto: Ana Nikolić

Priprema: 45 min.

Pečenje: 30 min.

Mrsno jelo

 

Sastojci:

* 400 g mešanog mlevenog mesa

* 1 glavica crnog luka

* 2 čena belog luka

* 1 kašičica mlevene paprike

* 100 ml paradajz soka

* 250 g kuskusa

* 2 jajeta

* 50 ml mleka

* 700 ml vrele vode

* 100 g rendanog kačkavalja

* malo ulja
* biber

* so


Priprema:

1. Crni i beli luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja.
2. Dodati mleveno meso i papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu. Sipati 200 ml vode i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
3. Sipati paradajz sok i kratko prokuvati.
4. Posebno zagrejati 500 ml vode do ključanja pa njome preliti kuskus. Pokriti ga i ostaviti da nabubri.

5. U odvojenoj činiji umutiti jaja s malo mleka, pa dodati nabubreli
kuskus i promešati.
5. Smesu od kuskusa sipati u fil od mesa i promešati. Sve zajedno preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju i poravnati.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Potom izvaditi iz rerne, posuti rendanim kačkavaljem pa vratiti da se zapeče.

Recept Ane Nikolić iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!