Start Glavna jela Zapečeno belo meso sa tikvicama

Zapečeno belo meso sa tikvicama

belo meso
Priprema:
1. Meso iseći na šnicle, beli luk sitno iseckati, tikvice iseći na trake, kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mešavinu začina, so, crvenu papriku, mirodjiju, ruzmarin, cimet i beli luk pa premazati tikvice i meso.
3. Tikvice pržiti u teflonskom tiganju.
4. Na malo ulja staviti meso, poklopiti i ispeći.
5. U vatrostalnu posudu poredjati tikvice, preko staviti meso, posuti kačkavaljem i ponovo poredjati tikvice.
6. Sjediniti pavlaku i jogurt, dodati malo peršuna i preliti jelo. Peći u rerni na 180 °C 20 min.

Recept Radosave Ilić iz Bele Palanke
Recept Radosave Ilić iz Bele Palanke

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!