Start Zanimljivosti Zašto je dobro piti pivo?

Zašto je dobro piti pivo?

ThinkstockPhotos-176795856Najnovija istraživanja su pokazala da je kozumiranje piva ili nekog drugog alkohola dobro za zdravlje. Ali, ključna reč je umerenost. Dokazano je da ljudi koji umereno konzumiraju alkohol duže žive od onih koji ga uopšte ili prekomerno konzumiraju.
Pivo, naročito tamno, je izvor rastvorljivih vlakana zbog ječma od kojeg se proizvodi. Vlakna pomažu da se snizi nivo “lošeg” holesterola u krvi, a podižu nivo “dobrog” holesterola, što će smanjiti rizik od srčanih bolesti. Dodatne prednosti su hmelj i slad u pivu koji su dobri antioksidansi. Ali, morate da imate na umu da su te zdravstvene koristi uglavnom vidljive kod muškaraca i žena srednjeg doba. Dakle, ispijanjem piva u svojim 30-im godinama nećete sprečiti srčani udar kada uđete u 50-e.

Izbegnite “pivski stomak”
Previše piva može da dovedu do pojave pivskog stomaka, ali jedno pivo dnevno može da doprinese da izbegnete sklonost ka gojenju. Razlog tome su gorke materije koje sadrži hmelj.
Čaša piva je dobra za bubregeJedinjenja u hmelju usporavaju oslobađanje kalcijuma u kostima, što doprinosi smanjenoj opasnosti od pojave bubrežnih kamenaca kod muškaraca. Popijte čašu dnevno kako biste izbegli bolne bubrežne kamence.

Za bolju kožu
Pivo je prirodni lek za vašu kožu. Dodajte dve šoljice piva u toplu kupku i pomoći će kod psorijaze i drugih kožnih bolesti zahvaljujući hmelju.

Dobro je za zdravlje kostiju
Jedno hladno pivo dnevno koristiće vašim kostima. Tajna je u silicijumu, koji podstiče proizvodnju kolagena, a to je protein koji povećava gustinu kostiju i održava zglobove fleksibilnijima. Pivo od ječma je najbolje za sprečavanje osteoporoze.

Izvor: Dnevno.rs
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!