Start Zanimljivosti Zašto je važno da pojedete jedan grejpfrut dnevno

Zašto je važno da pojedete jedan grejpfrut dnevno

grejpCitrusi, pa tako i grejpfrut su eliksir lepote i svežine a svakodnevno konzumiranje grejpfruta ima neverovatne učinke na naš izgled, ali što je možda još važnije, i na zdravlje. U prelaznim periodima godine nas čuva od prehlade, a leti osvežava svojim ukusom. Evo zažto grjepfrut treba da bude neizostavan sastojak vaše svakodnevne ishrane!

1. DA LI STE ZNALI DA GREJPFRUT POMAŽE U PREVENCIJI RAKA PLUĆA?
Čak iako niste pušač, a posebno ako jeste, trebalo bi redovno da pijete sok od grejpfruta. Istraživanja su pokazala da tri čaše ovog soka dnevno, mogu pozitivno da utiču na rad ovog vitalnog organa. Konzumirjući sok od grejpfruta, pušači smanjuju negativan uticaj cigareta na svoja pluća. Crveni grejpfrut je posebno dobro koristiti u ovu svrhu!

2. JAČA IMUNI SISTEM
Grejpfrut je izuzetno bogat vitaminom C, koji je jedan od najboljih čuvara našeg imunog sistema. Vitamin C možete pronaći i u pomorandžama, mandarinama i limunu, i svo ovo voće je izuzetno preporučljivo kada se radi o očuvanju vašeg opšteg zdravstvenog stanja. Jedna čaša ukusnog soka dnevno, i strah od prehlade možete da zaboravite!

3. POMAŽE KOD CELULITA
Najveći neprijatelj svih žena ovoga sveta, može biti poražen ovim čarobnnim voćem. Grejpfrut sadrži enzime koji su pored kofeina, jedni od najboljih u borbi protiv dosadne napasti. Bilo da ga jedete ili cedite u sok, grejpfrut je vaš moćan saveznik u borbi protiv celulita!

4. POTPOMAŽE PRAVILAN RAD JETRE
Jetra je organ čiji je ispravan rad izuzetno bitan za celokupno naše zdravlje i dobar osećaj, i zato je jako važno da ju održavamo zdravom i čistom. Grejpfrut pomaže u čišćenju jetre od toksina, pa ako ste sinoć imali burnu noć, čaša soka od grejpfruta će vas brzo vratiti na noge.

5. UBRZAVA METABOLIZAM
Osim što povoljno utiče na zdravlje, pegla celulit, grejpfrut može da pomogne i u borbi protiv kilograma! Konzumiranje grejpfruta ubrzava metabolizam te tako na prirodan način pomaže da se kilogrami prosto tope. Pijte jednu čašu soka pre svakog obroka i već za dve nedelje, primetićete razliku

Autor: Dragana Milačak
Foto: FreeDigitalPhotos

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!