Start Glavna jela Zelene lazanje

Zelene lazanje

Clipboard04

PRIPREMA:
1. Propržiti brašno na rastopljenom puteru, dolivati pomalo mleka i mešati dok se bešamel ne zgusne.
2. Posoliti i dodati 1/2 kašičice belog luka. Skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.
3. Nakon toga umešati pavlaku.
4. Vatrostalnu posudu podmazati, dno premazati slojem bešamel sosa, a potom prekriti slojem testa, pa ponovo premazati sosom. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Na kraju završiti sosom, pa peći na 180 ºC oko 45 min.
6. Gotove lazanje izvaditi iz rerne, iseći na kvadrate i preliti kiselom vodom, te ponovo vratiti u rernu na 10 minuta da se zapeče.
7. Pred kraj posuti rendanim sirom i vratiti u rernu tek toliko da se sir rastopi.

Recept Nebojše Velimirova iz Melenaca
Recept
Nebojše
Velimirova iz
Melenaca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!