Start Zanimljivosti Želite da blistate za Novu godinu? Sad je vreme za prazničnu dijetu!

Želite da blistate za Novu godinu? Sad je vreme za prazničnu dijetu!

novogodišnjeodluke

Praznici i sezona zabava se približavaju, a i ove godine će na božićnim banketima biti najviše crnih koktel haljina. Pred ovaj uzbudljivi deo godine, armija žena je na misiji skidanja kilograma kako bi im male crne haljine na prazničnim proslavama što bolje pristajale.

U novoj studiji objavljeno je da da 62 odsto žena želi da pred sezonu praznika skine kilograme, kako bi na banketima i proslavama koje slede mogle da uđu u haljine koje su bar za broj manje. Više od 50 odsto ispitanica, reklo je da bi bile zadovoljne da do praznika skinu pet kilograma, a samo 10 odsto žena koje su učestvovale u ovom istraživanju reklo je da su sasvim zadovoljne svojom figurom.

Mesto na kome najveći procenat žena želi da zablista je posao, jer je 40 odsto njih reklo da žele da skinu kilograme kako bi izgledale dobro i samopouzdano pred kolegama na Božićnom banketu u kancelariji.

Ipak ono o čemu treba voditi računa je da su brze dijete pred leto ili pred prazničnu sezonu opasne, pa bi dame koje do Nove godine i Božića žele da skinu kilograme, sad već trebalo ozbiljno da se bace na posao.

Za dame koje žele da kilograme izgube zdravo i bezbedno, prporučeno je da nedeljno gube od 500 grama do kilograma. Svaka agresivnija dijeta, mogla bi da uvede telo u zdravstveni rizik. Brzinske dijete, ne preporučuju se i zbog toga što nemaju trajne efekte, pa ćete nakon što skinete pet kilograma za deset dana, jednako brzo te kilograme povratiti.

Zato je preporuka stručnjaka da nepreterujete sa smanjenjem unosa kalorija, i da se zadržite na zdravih 1.400 na dan.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!