Breskvice

Breskvice

SHARE
Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:

Za testo:
1 čaša vode
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
brašna po potrebi
Za fil:
300 g vode
2 kašike gustina ili brašna
1 puding od čokolade
4 kašike šećera
1 ekstrakt ruma
Ostalo:
100 ml vode
1 ekstrkakt od jagode
crvena prehrambena boja
kristal šećer

ISPROBAJTE I… Padobrance

Priprema:

Testo:
1. Vodu i šećer sipati u šerpu, pa staviti na ringlu da provri. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi.
2. U prohlađenu tečnost dodati ulje i prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za prste.
3. Od dobijenog testa otkidati parčiće veličine oraha, te dlanovima formirati kuglice.
4. Stavljati ih u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C oko 15 minuta.
5. Deo testa koji je bio položen na plehu izdubiti nožem da se napravi udubljenje za fil. Izmrvljeno testo ostaviti za fil i dekoraciju.
Fil:
1. U malo vode razmutiti brašno, šećer i puding. Ostatak vode staviti na ringlu da provri. U ključalu vodu sipati razmućen puding, te mešati dok se ne zgusne.
2. U topao krem dodati deo izmrvljenog testa od breskvica i ekstakt ruma, a potom sve sastojke dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. U vodu sipati ekstrakt od jagode. Breskvice puniti filom i spajati po dve polovine.
2. Mrvice od izdubljenog testa uvaljati u crvenu prehrambenu boju.
3. Umakati svaku breskvicu u razređen ekstrakt od jagode, a potom uvaljati u mrvice od testa i kristal šećer.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?