Brzinski slatkiš: Krem rolnice od tost hleba

Brzinski slatkiš: Krem rolnice od tost hleba

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:

10 šnita tost hleba
10 kašika krema od lešnika
1 jaje
2 kašike mleka
pola šolje (od 2 dl) šećera
1 kašika cimeta
puter

ISPROBAJTE O… Krem rolnice sa makom i pomorandžom

Priprema:

1. Odstraniti koru s tost hleba, pa svaku šnitu premazati kremom od lešnika.
2. Pažljivo umotati rolnice i ostaviti sa strane.
3. U odgovarajućoj posudi izlupati jaje, pa ga blago umutiti s mlekom.
4. U drugoj posudi pomešati cimet i šećer.
5. Staviti puter u tiganj i zagrevati ga na umerenoj temperaturi dok se ne otopi.
6. Rolnice umakati u mešavinu jaja i mleka, pa pržiti u tiganju dok ne porumene sa svih strana.
7. Nakon toga ih izvaditi i uvaljati u šećer i cimet.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?