Start Glavna jela Iz rerne: Zapečena boranija sa piletinom

Iz rerne: Zapečena boranija sa piletinom

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

500 g žute boranije
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
1 kašičica mirođije
2 dl soka od paradajza
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene paprike
350 g pilećeg belog mesa
500 g krompira
50 g margarina
100 g kačkavalja
1 dl mleka, ulje
mešavina začina

ISPROBAJTE I… Zapečenu boraniju sa palentom

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, šargarepe izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi.
4. Kada je boranija napola dinstana, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, mirođiju i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok povrće potpuno ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode) i mešati dok se ne zgusne.
5. Piletinu iseći na kocke i začiniti po ukusu, a potom je propržiti na vrelom ulju.
6. Krompir obariti i ispasirati, dodati u njega margarin, mleko i začine po ukusu pa dobro izmešati da se dobije pire.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati cušpajz od boranije. U njega utisnuti prženu piletinu a
odgore prekriti krompir pireom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C oko 30 min.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here