Kineska kuhinja: Ljuta krilca s kikirikijem

Kineska kuhinja: Ljuta krilca s kikirikijem

SHARE

Foto: Mica kuvarica
Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
1 kg pilećih krilaca
2 glavice crnog luka
1 praziluk
4 šargarepe
2 čena belog luka
2 dl belog vina
100 g kikirikija
Za marinadu:
8 kašika soja sosa
2 kašičice đumbira u prahu
1 kašičica mlevene ljute paprike
2 kašičice gustina
300 g pirinča
ulje

Priprema:
1. Sjedinite soja sos i đumbir u prahu. Dodajte mlevenu ljutu papriku, gustin i malo ulja pa dobro promešajte.
2. Pileća krilca operite, osušite kuhinjskom krpom i ostavite u marinadi 10 minuta.
3. Crni luk i praziluk isecite na kockice, a šargarepu na tanke štapiće.
4. Na dobro zagrejanom ulju ispržite krilca s obe strane dok fino ne porumene.
5. Zatim dodajte iseckano povrće, kratko ispržite pa sipajte belo vino.
6. Poklopite i dinstajte 20 minuta dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte kikiriki i kuvajte još par minuta.
7. Poslužite toplo uz obareni pirinač.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?