Kolač sa keksom i kafom

Kolač sa keksom i kafom

SHARE

Clipboard03

Priprema:
1. Ostaviti da provri 4 dl mleka sa šećerom.
2. Puding razmutiti u preostalom mleku, ukuvati ga u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Pripremiti preliv: instant kafu razmutiti sa mlekom i šećerom i ostaviti da provri, pa skinuti sa vatre.
2. Poređati red keksa na tacnu i svaki keks preliti kašičicom vrućeg preliva.
3. Trećinu pudinga premazati preko prelivenog keksa, te odgore posuti polovinu suvog grožđa.
4. Postupak ponoviti još dva puta.
5. Preko poslednjeg filovanog sloja premazati umućeni krem šlag i posuti čokoladom u prahu.

Recept Marijane Budmirović iz Valjeva
Recept Marijane
Budmirović
iz Valjeva

  • 350 g pti ber keksa
  • 100 g suvog grožđa
  • Za preliv:
  • 1 kesica instant kafe 2 u 1
  • 150 ml mleka
  • 2 kašičice šećera
  • Za fil:
  • 1 puding sa ukusom bele kafe
  • 5 dl mleka
  • 2 kašike šećera
  • 125 g margarina
  • 1 kašika šećera u prahu
  • Za dekoraciju:
  • 1 kesica krem šlaga od čokolade
  • 150 ml mleka
  • malo čokolade u prahu za posipanje

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?