Današnji predlog za ručak: Marinirana losos pastrmka

Današnji predlog za ručak: Marinirana losos pastrmka

SHARE
  • Pixabay

Sastojci:

– 8 kotleta losos-pastrmke
– 1 dl soja sosa
– 1 dl maslinovog ulja
– 1 limun
– 1 kašičica šećera
– 3 čena belog luka
– prstohvat đumbira
– 1 veza blitve
– 600 g krompira, so
– 1 glavica crnog luka
– mešavina začina,
– biber

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, maslinovo ulje, 2 kašike soka od limuna, šećer, đumbir i začine po ukusu.
2. Kotlete losos-pastrmke potopiti u pripremljenu marinadu i ostaviti u frižideru najmanje 120 min.
3. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti, oguliti i iseći na kocke.
4. Blitvu očistiti pa kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšala te je ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kocke.
5. Crni luk očistiti i iseći na rebarca.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti obareni krompir, blitvu, crni luk, preostali sok od limuna, malo maslinovog ulja i začine po ukusu. Polako promešati varjačom.
7. Marinirane kotlete pastrmke ocediti od suvišne tečnosti i ispeći na roštilju ili u tiganju. Poslužiti uz prilog od krompira i blitve.

Uživajte!

ISPROBAJTE JOŠ I:

RIBA NA KINESKI NAČIN

GRATINIRANA RIBA SA SOSOM OD RAČIĆA I POKRIVAČEM OD KROMPIRA

RIBA U PIVSKOM TESTU

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?