Start Kuhinje sveta Okrepite se uz čuvenu čorbu italijanske kuhinje – Ribolita Toskana

Okrepite se uz čuvenu čorbu italijanske kuhinje – Ribolita Toskana

  • 55 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

3 šnita pančete
3 kašike maslinovog ulja
2 glavice crna luka
250 g svežih svinjskih kobasica ili ćurećih
7 šargarepa
1 komorač
1 kašičica slatke mlevene paprike
3 čena belog luka
1 kašika paradajz pirea
800 g pelata iz konzerve
1 l pilećeg bujona
350 g kupusa
4 parčeta integralnog tostiranog hleba
biber, so

Priprema:

1. U šerpi zagrejati kašiku ulja na srednjejakoj vatri, pa propržiti prethodno iseckanu slaninu 5–6 minuta ili dok ne postane hrskava.
2. Zatim dodati na sitno iseckan crni luk i nastaviti prženje još 6–7 minuta povremeno mešajući ili dok ne postane staklast. Dodati usitnjene kobasicu, šargarepu, komorač, papriku i biber. Kuvati još 10 minuta, uz povremeno mešanje.
3. Dodati 2 kašike ulja, pasirani beli luk i paradajz pire, te kuvati još 3 minuta. Potom ubaciti usitnjen paradajz pelat, pasulj, bujon, so i seckani kupus. Pojačati vatru maksimalno i ostaviti dok ne proključa. Zatim smanjiti vatru na najnižu temeraturu i polako kuvati 30 minuta. Začiniti biberom po ukusu.
4. Čorbu servirati u činije i dekorisati parmezanom. Preliti sa malo maslinovog ulja. Poslužiti uz prepečeni i začinjen integralni hleb.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!