Start Predjela Ostalo Palačinke punjene pečurkama

Palačinke punjene pečurkama

Foto: Thinkstock

Sastojci:

Za palačinke:
2 manja jajeta
6 kašika brašna
1 dl mleka
1 dl vode
prstohvat soli
1/2 kašičice šećera
ulje
Za fil:
400 g šampinjona
1 praziluk
1,5 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina
ulje
Ostali sastojci:
2 dl pavlake
150 g kačkavalja

Priprema:

Palačinke:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja s malo šećera i soli, pa dodati vodu i mleko. Postepeno dodavati brašno i neprekidno mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa gustine jogurta.
2. Manji tiganj prečnika 15 cm nauljiti, sipati u njega pola kutlače smese za palačinke i razliti. Peći dok testo ne porumeni s obe strane. Na isti način od preostalog materijala ispeći ukupno osam palačinki.
Fil:
1. Crnu luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati šampinjone isečene na listove, pa nastaviti sa dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
2. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati začine po ukusu pa kratko prokuvati kako bi se fil zgusnuo.
Finalni postupak:
1. Palačinku položiti na radnu površinu, te staviti na nju dve ravne kašike fila od pečuraka. Bočne stranice preklopiti 1 cm prema sredini i urolati.
Na isti način od preostalog materijala nafilovati preostale palačinke.
2. U nauljenu vatrostalnu činiju poslagati palačinke, premazati ih pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem. Prekriti papirom za pečenje, a potom preko njega naneti foliju i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 25 min.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!