Start Glavna jela Povrće Mafini s jajima i spanaćem

Mafini s jajima i spanaćem

Foto: Thinkstock

Sastojci:

kašika maslinovog ulja
170 g šampinjona, isečenih na listiće
6 jaja
1/4 šolje mleka
1/4 kašičice soli + po ukusu za pečurke
200 g rendanog kačakavalja
200 g spanaća, skuvanog i isceđenog

Priprema:

1. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temepraturi i dodajte pečurke, posolite i pržite desetak minuta.
2. Rernu zagrejte na 180 C. Pleh za mafine pouljite ili u njega stavite papirne korpice.
3. U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, 1/4 kašičice soli i kačkavalj, pa sve dobro promešajte. Smesi s jajima dodajte i spanać i skuvane pečurke.
4. Pripremljenu smesu sipajte u pleh za mafine, napunite oko 3/4 svakog udubljenja u plehu.
5. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Sačekajte oko pola sata da se ohlade, pa ih izvadite iz kalupa.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!