Start Predjela Pica burek

Pica burek

pica burek
Priprema:
1. Salamu i sir iseckati na kockice.
2. U šolji pomešati vodu i ulje sa kašičicom soli.
3. U okruglu tepsiju staviti jednu koru, poprskati je mešavinom ulja i vode, posuti salamom i sirom, te preliti sa malo kečapa.
4. Preklopiti sledećom korom, tako da krajevi budu jedan naspram drugog (kao na slici), a zatim staviti sledeću koru i politi mešavinom ulja i vode.
5. Svaku treću koru filovati salamom, sirom i kečapom.
6. Završiti poslednjom korom, poprskati je mešavinom ulja i vode, pa krajeve kora koji ”vire” zavrnuti prema unutrašnjosti tepsije (tako da se dobije krug).
7. Staviti šaku na dno tepsije, pa je prevrnuti na mastan papir.
(Uvrnuti krajevi sada treba da su na dnu).
8. Burek vratiti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.

Recept Jasne Grekse iz Bačkog Petrovca
Recept Jasne Grekse iz Bačkog Petrovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!