Start Kuhinje sveta Stir fry s nudlama i povrćem

Stir fry s nudlama i povrćem

Kineska testenina sa povrćem
Foto: Stockfood
  • 10 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

450 g zamrznute kineske mešavine
1 pakovanje U-dong nudli
4 kašike soja sosa
1 kašičica gustina
3 kašike ulja
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašika seckanog đumbira
3 kašike slatko-ljutog sosa
par kapi limuna
par kapi tabasco sosa
so prema ukusu

Priprema:

1. Nudle obariti prema uputstvu sa ambalaže.
2. Posebno pomešati gustin sa slatko-ljutim sosom, soja sosom, tabaskom i sokom od limuna.
3. U ugrejani vok ili dublji tiganj dodati ulje i propržiti sitno seckan luk i đumbir pa propržiti oko minut.
4. Dodati kinesku mešavinu i nastaviti prženje još 2-3 minuta, uz redovno mešanje. Dodati pripremljen gustin i skuvane nudle pa promešati i kratko propržiti, pa skloniti sa vatre.
5. Skuvane nudle dodati u tiganj sa mešavinom i promešati.
6. Dodatno začiniti prema ukusu i poslužiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!