Start Zimnica Recepti za 5 odličnih domaćih džemova

Recepti za 5 odličnih domaćih džemova

Džem od maslačka
Najbolje je da ga uzimate ujutru, na prazan stomak, a možete da ga pomešate i sa zelenim čajem ako želite da očistite organizam od štetnih satojaka koji su se nakupili tokom zimskih dana. Odličan je i protiv astme i bronhitisa ako se uzimaju dve pune kašike svako jutro na prazan stomak.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Priprema
– Otkinite 300 do 400 žutih cvetova, prelijte hladnom vodom i preostavite da odstoji 24 časa.
– Sutradan dobro iscedite i sipajte pola litra tople, prokuvane vode, pa kuvajte 20-ak minuta.
– Dodajte 1 kg šećera, dva sitno iseckana limuna (može i s korom ako ste je dobro oprali) i kašičicu limuntusa, kuvajte još pet minuta.
– Kada džem dobije boju meda, skinite sa ringle, sačekajte da se ohladi i procedite kroz gazu.
– Kuvajte još dva minuta i sipajte u čiste tegle.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!