Start Deserti Kremasti karamel kolač

Kremasti karamel kolač

 

Pixabay

Sastojci:

6 jaja
3 dl šećera + 300 g šećera
2 dl vode
3/4 l brašna
1 kašika sode bikarbone
3/4 l mleka
2 vanil-šećera
1,5 kesica pudinga od vanile
375 g margarina
200 g čokolade
malo ulja

Priprema:

1. U šerpici karamelizovati 3 dl šećera, pa zaliti sa 2 dl vode. Mešati dok se karamel ne otopi, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Potom prvo ulupati belanca sa 1,5 dl šećera u čvrst šam.
3. Žumanca penasto umutiti sa 1,5 dl šećera dok ne pobele. Zatim umešati šam od belanaca, ohlađeni karamel i 3/4 l brašna pomešane sa 1 kašikom sode bikarbone.
4. Sve dobro sjediniti. Smesu podeliti na tri dela i ispeći tri kore u plehu obloženom pek-papirom, u zagrejanoj rerni na 150ºC oko 20 minuta.
5. Gotove kore ostaviti da se ohlade.
6. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa 300 g šećera i vanil-šećerom.
7. Potom ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
8. Ohlađen krem sastaviti sa 375 g penasto umućenog margarina.
9. Kolač filovati na sledeći način: kora, fil, kora, fil, kora. Otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

Recept Vesne Valihore Filipović iz Bačkog Petrovca
Recept Vesne
Valihore Filipović
iz Bačkog Petrovca

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!